Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-05@11:41:36 GMT

شکست بورس در بازی قهر با خودنمایی بیمه ها + فیلم

تاریخ انتشار: ۷ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۱۴۸۷۵

شکست بورس در بازی قهر با خودنمایی بیمه ها + فیلم

دکتر زهرا نظری مهر / حقوقدان نمایشگاه، فرصتی برای دیدن و دیده شدن است و چون رویکردی دوگانه دارد، دستگاه ها، ادارات و اشخاصی که تمایل دارند دیده شوند، وارد نمایشگاه ها می شوند. از سوی دیگر این افراد در نمایشگاه حضور می یابند تا آخرین دستاوردها و رهنمودهایی که مرتبط با شغل و حرفه شان میشود را نگاه کنند، مورد بررسی قرار دهند و برای پیشبرد اهداف خود، از آنچه دیده اند، بهره بگیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آزمون نمایشگاه صنعت مالی

نمایشگاه صنعت مالی (بورس، بانک و بیمه) چهاردهمین دوره خود را در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار کرد. یکی از مهمترین مسائلی که در این دوره از نمایشگاه به چشم می خورد، حضور کم رونق بانک ها و شرکتهای بورسی بود. به واسطه آن که در دوره های گذشته، بورس همواره به دنبال آن بود تا نمایشگاه را به نفع خود مصادره کند، به تبلیغات و اطلاع رسانی گسترده برای برگزاری پررونق نمایشگاه اقدام می کرد، اما در دوره چهاردهم، بانکها و بیمه ها نسبت به این رفتار یک جانبه منتقد بودند، به همین دلیل نمایشگاه "بورس بانک و بیمه" به "صنعت مالی" تغییر نام داد تا مشخص شود بانک‌ها و بیمه‌ها نیز به اندازه بورس در نظام مالی کشور تاثیرگذار هستند. به همین دلیل بورس حضور خود را در نمایشگاه کمرنگ کرد تا در نمایشگاه بعدی، ابزاری برای فشار آوردن به بانک و بیمه ها در دست داشته باشد.

بازی بانک ها در زمینه بورس

واقعیت سوال برانگیز این است که در چهاردهمین دوره نمایشگاه صنایع مالی، تنها سه بانک رفاه کارگران، ملی و صادرات حضور داشتند و سایر بانک ها به نمایشگاه چهاردهم نیامدند. البته بانکهای رفاه کارگران، ملی و صادرات با حضور در نمایشگاه به صراحت اعلام موضع کردند که باید نقش بانک ها در صنعت مالی کشور پررنگ دیده شود، به همین دلیل غرفه هایی در خور توجه گرفتند و با کارگزاری ها و زیرمجموعه های بانک، در نمایشگاه خود حضور یافتند تا اثبات کنند هر بانک، قدرتی در عرصه پولی و مالی کشور محسوب می شود. این سه بانک با استقبال قابل توجه بازدیدکنندگان روبرو شدند و در غیبت سایر بانک ها، به خودنمایی و عرض اندام پرداختند، اگرچه بانک هایی که نیامدند، در زمین بورس بازی کردند، اما در عمل ثابت کردند بانک، نقش تعیین کننده ای در نمایشگاه صنعت مالی دارد، اما متاسفانه در زمین بورس که بازنده اصلی در این نمایشگاه بود، بازی کردند.

یکه تازی بیمه ها در نمایشگاه چهاردهم

حضور چشمگیر شرکت های بیمه در نمایشگاه چهاردهم و استقبال پرشور بازدیدکنندگان از غرفه های بیمه، نشان داد که صنعت بیمه نیازی به قرار گرفتن زیر سایه بورس ندارد، زیرا آنچنان استقبال از صنعت بیمه پررنگ و جدی بود که به جرأت می توان ادعا کرد شرکت های بیمه می توانند به تنهایی نمایشگاه مستقل برگزار کنند. آنچه در مدت ۴ روز برگزاری نمایشگاه مشاهده شد، استقبال روزافزون بازدیدکنندگان از غرفه های بیمه در نمایشگاه بود. در روز اول، نمایشگاه با استقبال نه چندان جدی و گرم رو به رو شد، اما به مرور زمان، رفت و آمدها شدت گرفت و چهره ها و شخصیت های مهم و معتبری وارد عرصه نمایشگاه شدند.

صنعت بیمه متولی نمایشگاه چهاردهم

متاسفانه افتتاحیه نمایشگاه بسیار کم فروغ و بدون حضور مسئولان مربوطه بود. اگرچه در این نمایشگاه هیچ یک از مسئولان وزارت امور اقتصاد و دارایی حضور نیافتند و حتی در طول برگزاری نمایشگاه، به غیر از معاون بانک و بیمه وزیر اقتصاد، هیچ مسئول دیگری دیده نشد، اما قائم مقام بیمه مرکزی روبان افتتاحیه نمایشگاه چهاردهم را قیچی کرد تا ثابت کند، متولی نمایشگاه چهاردهم صنعت بیمه است و اگر دیگر مسئولان در بازی بورس شرکت می کنند و به تحریم نمایشگاه می پردازند، بیمه پرقدرت نقش آفرینی می کند.

بازی کودکانه بورس

بی شک نمایشگاه صنعت مالی، ظرفیت بسیار بزرگی برای برقراری ارتباط است که می تواند ابزار قدرتمندی برای مردم و دستگاه ها باشد، اما بورس این ظرفیت را از دست داد. استقبال کم فروغ شرکتهای بورسی که ناشی از سیاستگذاری غلط سازمان بورس بود، نشان داد که سازمان بورس و اوراق بهادار هیچ تمایلی به اعلام نظر و رفع مشکلات و چالشهای بورس ندارد، این در حالی است که بورس پرمخاطب ترین بازار مالی است و بدتر آنکه با چالش‌های جدی روبروست. سازمان بورس که سیاست کودکانه قهر کردن را در پیش گرفت، نباید فراموش کند که مردمان بسیاری سرمایه های خود را در بورس از دست داده‌ و نارضایتی از عملکرد بورس، به فریاد و اعتراض مردم در کف خیابان ها تبدیل شد. بنابراین انتظار می‌رفت مسئولان بورس به جای قهر کردن با نمایشگاه و در اصل قهر با مردم، حضور گسترده ای در نمایشگاه داشته و به سوالات مخاطبان خود پاسخ دهند. البته شاید هم نگران واکنشهای بازندگان بورس در نمایشگاه بودند. البته بهتر این بود که نام نمایشگاه چهاردهم به " بیمه، بانک و بورس" تغییر کند زیرا تاوان بازی کودکانه، از دست دادن جایگاه است.

مدیریت ضعیف

برای آنکه مردم در نمایشگاه حضور یابند، زمانبندی اهمیت بسیاری دارد، در حالی که نمایشگاه چهاردم از ضعف شدید زمانبندی رنج برد. با کمال تاسف نمایشگاه در روز یکشنبه آغاز به کار کرد و در روز چهارشنبه به کار خود پایان داد که روزها و ساعات کاری بود. بدتر آنکه ساعت برگزاری نمایشگاه از ۸ صبح تا ۳ بعد از ظهر بود. این که روزهای برگزاری نمایشگاه در وسط هفته و در ساعاتی بود که تمامی مردم می بایست در محل کار حاضر شوند، نشان از بی درایتی دارد، در صورتی که می بایست دو روز از نمایشگاه به روزهای پنجشنبه و جمعه اختصاص یابد تا مردم بتوانند از ظرفیت تعطیلات آخر هفته، برای بازدید از غرفه ها بهره ببرند. نکته دیگر آن که گرمای تابستان بر حضور مردم تاثیر گذاشته بود. اینکه انتظار داشته باشیم مردم در گرمای تابستان که اوج آن از ۱۰ صبح تا ۵ بعد از ظهر است، به نمایشگاه بیایند، تا حدودی زیاده خواهی است بنابراین انتظار می‌رفت ساعت برگزاری نمایشگاه به زمانهایی اختصاص یابد که گرما کاهش می یابد.

درس گرفتن از اشتباهات

این موارد تنها بخشی از چالش ها و ظرفیت های چهاردهمین نمایشگاه صنعت مالی (بورس، بانک و بیمه) است و بی شک اشکالات بسیار بوده است، اما انتظار می‌رود برگزار کنندگان نمایشگاه برای دوره های بعدی این چالشها و مشکلات در نظر بگیرند، البته اگر گوش شنوا و باوری دلسوز وجود داشته باشد.   دکتر زهرا نظری مهر / حقوقدان

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بورس بانک بیمه نمایشگاه صنعت مالی نمایشگاه صنعت مالی نمایشگاه چهاردهم برگزاری نمایشگاه بانک و بیمه صنعت بیمه غرفه ها بیمه ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۱۴۸۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند

آفتاب‌‌نیوز :

خبرگزاری فارس نوشت: پس از انتشار این نامه و حواشی آن، عده‌ای از کارشناسان می‌گویند تهیه این نامه و انتشار آن مغرضانه و جهت فشار به دولت جهت تغییر سیاست‌های ارزی بود و از آن منظر که جمع‌کردن امضا‌های این نامه از سوی مدیرعامل بورس کالا دنبال شده است، شاید بتوان گفت موضوع به بروز برخی اختلافات در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی وزارت اقتصاد و بانک مرکزی مربوط است و مدیرعامل بورس کالا مأمور شده است از این طریق انتقاد از سیاست‌های ارزی را پررنگ‌تر کند.

‌چندی پیش بود که بانک مرکزی از ممنوعیت صدور گواهی سپرده طلا توسط بانک‌ها خبر داد؛ بورس کالا نیز در واکنش به این اقدام، ضمن مخالفت، تاکید کرد بازاری را غیر از بورس کالا برای مبادله گواهی سپرده قبول ندارد.

دوماه بعد از این بخشنامه بانک مرکزی، بورس کالا نیز با افتتاح نخستین خزانه غیربانکی طلا در بازار سرمایه، حجم موجودی طلا در خزانه‌های بورس کالا را به ۶ تن افزایش داد.

همچنین موضوع عرضه سکه و شمش طلا در مرکز مبادله ایران، موجب گلایه بورس کالا شد در حالی که بانک مرکزی معتقد است اگر قرار باشد به عنوان هاد متولی پاسخگوی بازار ارز، سکه و طلا باشم، قطعا مدیریت این بازار باید در مرکزی با نظارت بانک مرکزی انجام شود.

به هر حال نامه مذکور به دلیل تایید و تکذیب‌های مکرر سر و صدای زیادی ایجاد و به ذهنیت اختلافات وزارت اقتصاد با بانک مرکزی دامن زد.

پس از انتشار این نامه، احمد مهدوی، دبیرکل انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی در مصاحبه‌ای گفت که نامه‌ای که در خصوص سیاست‌های ارزی و نحوه بازگشت ارز به نیما خطاب به رهبری نوشته شده وجهه قانونی ندارد، چون اولا اصلا خطاب به رهبر انقلاب نوشته نشده بود و با این عنوان از ما امضا نگرفتند، دوما قرار بود نامه تحویل برخی از مسئولان مربوطه مثل ئیس‌کل بانک مرکزی و معاون اول رئیس‌جمهور شود، سوما قرار بود اصلا این نامه منتشر نشود.

به گفته وی، این نامه از سوی آقای جهرمی مدیرعامل بورس کالا به ما ارسال شد تا آن را امضا کنیم؛ آقای جهرمی بورس کالا به من زنگ زد، گفت نامه علیه سیاست‌های بانک مرکزی را امضا کن، چیز بدی نیست.

وی افزود: این در حالی است که خود ما در انجمن پتروشیمی که بزرگ‌ترین صادرکننده کشور هستیم و بیشترین ارز را وارد کشور می‌کنیم نزد رئیس‌کل بانک مرکزی رفتیم و مسائل خود را مطرح کردیم و با نتیجه از جلسه خارج شدیم، هیچ مشکلی هم با سیاست ارزی بانک مرکزی نداریم و در هماهنگی کامل هستیم.

هوشنگ گودرزی، رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران درباره موضوعات مطرح‌شده درخصوص نامه مذکور گفت: اصلا قرار نبود این نامه رسانه‌ای شود، بورس کالا پیگیر امضای این نامه بود، طبق آنچه به ما گفته بودند این نامه خطاب به مسئولان رده بالای کشور نوشته شده بود و نامی به عنوان گیرنده نامه به ما گفته نشد‌.

رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم ایران ادامه داد: تولیدکنندگان صنعت آلومینیوم مواد اولیه خود را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند. یعنی نزدیک به ارز بازار غیررسمی، اما فروش محصولات و تبدیل ارز آن با قیمت نرخ نیمایی انجام می‌شود که با این قیمت‌ها نمی‌توان کار کرد. برای اینکه مردم وارد تولید شوند باید این سیاست اصلاح شود.

گودرزی در پاسخ به این سوال که چرا این مشکلات با مسئولان دولت مطرح نشد و روش نامه‌نگاری انتخاب شد؟ گفت: در بیشتر مواقع مسئولان با صادرکنندگان و اتاق‌های بازرگانی مشورت نمی‌کنند و بعد از بروز مشکل تازه به یاد ما می‌افتند که بخش عمده‌ای از کار خراب شده است، ولی باید با مسئولان در این زمینه صحبت می‌شد.

فارس در پایان نوشت: نکته جالب ماجرای نامه مذکور به امضای این نامه توسط انجمن‌هایی مانند کفش و نساجی باز می‌گردد که صادرات آن‌ها بسیار ناچیز است و ارزی به سامانه نیما وارد نمی‌کنند. قطعا اختلاف در مدیریت‌ها اجتناب‌ناپذیر است، اما ضرورت دارد با همسویی بیشتر، اختلاف‌نظر‌های جزئی نیز در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی دولت مدیریت شده و به یک صدای واحد بینجامد.‌کاهش سرمایه‌گذاری در کشور، اتخاذ تصمیم‌های عجولانه در موضوعات اقتصادی، ایجاد نوسانات ارزی، کاهش هم‌صدایی در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی و به دنبال آن کوچک شدن سفره مردم، تنها بخشی کوچک از این اختلافات اقتصادی است که امیدواریم با ورود معاون اول رئیس‌جمهور و مدیریت اختلافات در تصمیم‌گیری، این مشکل نیز رفع شود.

دیگر خبرها

  • حضور ۱۱۰ شرکت در نمایشگاه بین‌المللی صنعت پخش ایران
  • خودنمایی سیاه قلمهای بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • خودنمایی ‌سیاه قلم‌های بانوان کردستانی در گالری سوره سنندج
  • خودنمایی «سیاه قلم‌های بانوان» کردستانی در گالری سوره سنندج
  • نباید از خودنمایی مجازی یا خیابانی یکسری هنجارشکن محدود بترسیم
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • حضور قدرتمند شرکت پتروشیمی مارون در نمایشگاه تخصصی ۲۰۲۴ CHINAPLAS
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه
  • حضور بیش از ۱۲۰ شرکت معتبر در نمایشگاه نساجی یزد
  • پرداخت ۱۵ هزار میلیارد ریال به حساب خرید برق شرکـت‌های توزیع